Koffiezetmethoden
15703
post-template-default,single,single-post,postid-15703,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Koffiezetmethoden

Koffiezetmethoden

Koffiezetmethoden

Espresso

Espresso wordt bereid door heet water door een laag verdichte gemalen koffie te duwen, die zich in een poortfilter bevindt. Espresso is een zeer geconcentreerde koffie, met veel body, aroma en smaak. Het bevat veel koffieoliën en vaste stoffen. De meest onderscheidende kenmerken van espresso zijn de schuimlaag bovenop en het lage volume van de drank.

Turkse koffie

Turkse koffie

Turkse koffie is een methode om fijngemalen koffie in bijna kokend water te gieten. Wat heel specifiek is voor de Turkse brouwmethode is de maalgrootte die het fijnst is, bijna een poeder. Er zijn geen elektrische Turkse koffiemolens voor huishoudelijk gebruik, maar de handmolens werken perfect. Turkse koffie heeft de meeste body van alle bereidingsmethoden. Als je van heldere koffie houdt, blijf er dan vanaf.

Druppel koffie

Druppelkoffie of filterkoffie is een van de meest populaire koffiezetmethoden. Bij deze methode wordt heet water over gemalen koffiebonen gegoten. We spannen het brouwsel met een papieren filter of een metalen of plastic gaas. De koffie van een druppelbrouwer is helder en schoon, met een hoog cafeïnegehalte per lepel gemalen koffie. Het brouwsel is goed als je een goede koffiemachine gebruikt, maar het is slechts gemiddeld met goedkope apparatuur. Giet-over-apparaten kunnen qua smaak en aroma concurreren met high-end koffiezetapparaten zoals Technivorm of Bonavita. Handmatige druppelaars, zoals ze ook worden genoemd, zijn echter minder handig dan elektrische druppelbrouwers.

Franse media

Franse pers, of perspot, is een zeer eenvoudig koffiezetapparaat met een beker en een zuiger / filter. De bereidingstechniek bestaat uit heet water over koffiemalen te gieten en een paar minuten te laten trekken. Nadat het steilen voorbij is, wordt de zuiger / filter naar beneden gedrukt om de maling te scheiden. Franse perskoffie heeft een medium body, minder dan espresso maar dichter dan druppel. Het aroma en de smaak van een koffiepotkoffie zijn intens en de methode wordt steeds populairder.

 

Moka Pot

Moka-pot is een apparaat voor het maken van koffie dat stoomdruk gebruikt om water door koffiemalen te duwen, vergelijkbaar met de espressomethode, maar met veel lagere druk. De druk in een Moka pot is ongeveer 1 bar vergeleken met een echte espressomachine met 9 bar. De koffie gemaakt in een Moka-pot is, zoals je zou verwachten, erg vet, het lijkt op espresso. Stovetop espresso mist de crema en heeft veel minder aromatische oliën. Het is een degelijk espresso-alternatief.

Cold Brew

Koud brouwen is de favoriete manier om koffie te bereiden voor mensen met maagproblemen. Als gewone, warme koffiebrouwsels je maag van streek maken, is koud zetten jouw keuze. De zetmethode houdt in dat de koffiemaling gedurende langere tijd (12 tot 36 uur) wordt geweekt, vervolgens wordt gezeefd en koud of warm wordt geserveerd. Omdat het zo lang duurt om te brouwen, bereiden mensen grote batches voor en bewaren ze enkele dagen in de koelkast.

No Comments

Post A Comment